„Дентико“ в ЦДГ 43 „Синчец“ гр. Варна

Едно от последните ни посещения беше в ЦДГ 43 „Синчец“ гр. Варна. Специални благодарности на д-р Мани Красимирова и нашите приятели от Party Jack, без които тази среща нямаше да се случи!

Ето и малко снимки:

„Дентико“ в детска градина „Лястовичка“ и тази пролет!

На 20 март 2015 отново посетихме малчуганите в детска градина „Лястовичка“. Ето и няколко снимки от срещата:

Отново в „Лястовичка“

В края на Ноември бяхме поканени от детска градина „Лястовичка“, за втора поредна година. Прекарахме си страхотно с наследниците на миналогодишните ни фенове. Благодарение на приятелите ни от Elgydium бяхме по-колиритни в подаръците си от минали години.

Две седмици по-късно посетихме децата отново, този път за преглед и установяване на зъбния статус. Бяха ни подготвили страхотна коледна програма за поздрав, а директорката ни изненада с благодарствено писмо. Благодарни сме и ние.

„Дентико“ в „Детско Градче“

 

“Дентико” в детските градини

През месеците Октомври и Ноември посетихме детски градини “Синчец” и “Лястовичка”.

Разказахме на децата за Чук и Пук, обяснихме им колко е важно да не позволяват на тези две малки човечета да човъркат, пробиват, чукат и пукат в зъбките. Разказахме за различните пасти и четки, обяснихме им как и колко често да мият зъбките.

Срещите минаха под формата на игра с подаръци и децата откровено се забавляваха. Забавлявахме се и ние.

След писмено съгласие от всеки родител, посетихме детските градини за втори път – вече официално оборудвани с маски, ръкавици и още подаръци. Всяко дете премина оглед за установяване на общото състояние на съзъбието. Децата получиха картончета с логото и данните на клиника “Дентико”. В тях бяха и щателно описани всички открити в предварителния оглед аномалии.

Въпреки, че бяхме приятно изненадани от общата здравна култура дори на най-малките, попаднахме на немалък брой деца с изключително занемарено съзъбие.

Деца с огромни кариеси, дори във видимата зона на усмивката, деца с вече множество извадени млечни зъбчета, дори няколко деца, които не притежаваха четка за зъби. Това ни мотивира да продължаваме с инициативата с пълна сила.

Ако желаете да посетим Вашата детска градина, или имате други свежи идеи, които ще доведат до подобряване на детската орална хигиена, свържете се смело с нас.