Имплантология

Как изглежда усмивката Ви е важно. Още по-важно е как функционира. Зъбните импланти наподобяват останалите варианти за възстановяване, като коронки, мостове и протези, но едно едно тяхно качество ги поставя на съвсем различно ниво на ефективност. Те се имплантират в костта, на мястото на загубения зъбен корен. След надстройването им и тяхното включване в конструкция, се получава изключително ефективно възстановяване на функционалното единство „корен – коронка“.

Защо това е толкова важно?

Импланти от дентална клиника "Дентико"Защото когато загубите един или няколко зъба, прилежащата им кост вече не изпълнява функцията си по предназначение. Като резултат тази част от челюстта започва да губи костна маса, костта атрофира и се резорбира. След време тази костна резорбция се разпространява, като потенциално може да причини загуба на съседни зъби. Тук се откроява и предимството на зъбните импланти. Те запазват функцията на костта като зъбодържащ апарат, поради директното взаимодействие имплант-кост. Няма резорбция. Зъбните импланти за изработени от биосъвместим титан, който се свързва с костната тъкан, осигурявайки естествена и стабилна основа за изграждане на красива и здрава усмивка. Имплантите са решение за единични възстановявания, за мостово изграждане, както и за тотално обеззъбяване.


За да Ви бъдат предложени импланти, като метод на лечение, трябва да отговаряте на редица изисквания. Най-добрият начин да откриете, дали сте добър кандидат за зъбни импланти е да се свържете с нас. Заедно ще преценим ситуацията и рисковете и ще направим възможно най-добрият индивидуален план на лечение.