Подвижно протезиране

Подвижни зъбни протези от "Дентико"

Подвижното протезиране представлява лесен, бърз и сравнително достъпен метод за възстановяване на различни по големина двфекти. В този смисъл протезите са два основни вида – тотални и частични. Отнемат около 2 седмици за изработка, като в това време ще се виждаме честичко за различни проби и измервания, нужни за процеса.

Протезите се изработват от различни видове пластмаса. Стандартните или акрилови пластмаси доскоро бяха основен избор за евтино възстановяване на големи дефекти. Основни техни минуси са липсата на каквато и да е еластичност (образуване на рани и охлузвания), повишаване броя на алергичните към различни съставки пациенти, трудно задържане, особено в долна челюст, използването на неестетични (метални) елементи за задържане към естествените зъби. Въпреки това акриловите протези се налагат на пазара, като най-търсен продукт, главно заради ниската им цена и задоволителни естетични и функционални качества.

Частична зъбна протеза

През 1950г. в световната стоматология навлиза технологията Валпласт / Valplast. Това е високоеластична протеза, подходяща за възстановяване на частични или едностранни дефекти. В състава й влизат биосъвместими найлони и термопластична смола. Процесът на изработка е еволюирал през годините, като са добавяни или премахвани различни компоненти.

Днес една от водещите компании в производството на пластмаси, а именно Bredent, предлага редица материали с различни характеристики, покриващи изискванията и на най-претенциозните и взискателни пациенти и лекари. Ние работим с лаборатория, покриваща цялата производствена гама на производителя.