Често задавани въпроси

Работите ли с НЗОК или с частни здравноосигурителни планове?

Да, работим и имаме договорни отношения с НЗОК. Относно частните здравноосигурителни планове, ако позволяват Вие сами да избирате своя лекар, издаваме нужните документи и фактури, за да се възползвате пълноценно от тях.

Доколко НЗОК поема стоматологичните ми разходи?

Процедурите, поети от Здравната каса са различни за деца и възрастни.

За пациенти под 18 години, НЗОК поема почти пълната сума за преглед и 4 манипулации. Те могат да бъдат екстракции, пломби с амалгама или химичен композит или лечение на пулпит (или периодонтит), като доплащанията са минимални. НЗОК поема лечението само на 2 пулпита (или периодонтита) в рамките на една календарна година, без да се включват пломбите. По този начин лечението на 2 пулпитни зъба и тяхното пломбиране изразходва всички покрити от НЗОК манипулации. Също така ако желаете да поставим фотополимерна пломба, доплащането към здравна каса е цената от нашият ценоразпис минус  отпуснатата сума за дейността от здравна каса.

За пациенти над 18 години, НЗОК поема прегледа и три манипулации. Те могат да бъдат екстракция или пломба, като същите принципи на доплащане важат и тук. НЗОК не поема лечение на пулпит или периодонтит на пациенти над 18 години.

За здравно осигурени пациенти над 65 годишна възраст с изцяло обеззъбена горна или долна зъбна челюст НЗОК отпуска средства за изработка на цяла горна и/или долна протеза.

Ако сте здравно осигурени и желаете да използвате правата си, носете синята Здравна книжка, в която зъболекарят регистрира услугите по здравна каса, които са ви предоставени.

Приемате ли спешни пациенти?

Да, клиниката се ръководи в насока ефективност и адекватно обслужване. При наличието на 5 кабинета, винаги можем да обърнем внимание на спешен и неотложен пациент. Добре е първо да се свържете с нас, за да Ви очакваме.

Защо не намирам цени на сайта ви?

Невъзможно е да бъдете диагностицирани по телефона или e-mail. За да избегнем объркване, нашата политика е първо да ви прегледаме и тогава да съставим адекватен и реален план на лечение със съответните цени.

Нашите цени не са най-ниските, защото определени разходи са свързани с използването на висококачествени материали, добра техника и квалифициран персонал, но също така не са и най-високите. Напълно конкурентни сме с добрите дентални практики в града.

Сигурно няма да ви предложим най-евтините материали и най-бързите решения, но ще ви помогнем да преодолеете последиците от тях.